Zorana Arunović posle životnog uspeha: Medalja je lepa i teška koliko i put do nje 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Manish Swarup)

Osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama, naša strelkinja Zorana Arunović ispunila je svoje sportske snove.

Bilo joj je veoma teško nakon što u pojedinačnoj konkurenciji nije uspela da se plasira u finale, međutim u miks dublu uspela je sa Damirom Mikecom u paru da ostvari najveći uspeh u fenomenalnoj karijeri.

Prethodna dva puta na Olimpijskim igrama, Zorana Arunović dolazila je do četvrtog mesta i to ju je toliko psihički opteretilo da je u jednom trenutku razmišljala čak i da prestane da se bavi streljaštvom.

Na svu sreću, sestra Jelena uspela je da je nagovori da nastavi da radi i trenira, što joj se na kraju isplatilo u smislu da je u 37. godini osvojila zlatnu medalju u Parizu.

– Sad kući, da se naspavamo. Samo da se naspavam. Bio je iscrpljujuć olimpijski turnir i isti takav trogodišnji ciklus. Cela sutuacija sa kovidom je uticala i na ove Igre. Pripreme su bile iscrpne i radili smo vredno. Drago mi je da smo ovako završili. Moram da se naspavam – uvodni su utisci Arunovićeve posle fenomenalnog rezultata.

Naša strelkinja je veoma emotivno doživela osvajanje zlata. Suze su ukrašavale njeno lice dok je slušala himnu „Bože pravde“, a sve vreme je pokušavala i da Mikeca izbaci iz njegove mirne zone, što je na momente i uspevala.

Zorana je javnost podsetila da se za zlato na Olimpijskim igrama pripremala 23 godine.

– Medalja je lepa i teška, baš kako treba da bude. Simbolično je jer je teška koliko i put do nje – ilustrativna je bila višestruka svetska i evropska šampionka.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari