Barkli o Embidu: Trebalo bi da ga je sramota zbog načina na koji je igrao 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Malo je reći da se Džoel Embid ne snalazi najbolje kao deo američkog „Drim tima“.

Dok su društvene mreže preplavljene snimcima na kojima se vidi da sa naturalizovanim Kameruncem malo ko komunicira od ostalih igrača u američkom timu, kao i diskutabilnim potezima na samom terenu, njegov redovni (i pošteni) kritičar Čarls Barkli kaže da bi zvezdu Filadelfije trebalo da bude sramota zbog stanja u kojem je došao na Olimpijske igre.

„Nadam se da će ga ovo razbuditi, ovo olimpijsko iskustvo. Nije igrao dobro i nadam se da će shvatiti da mora da bude u boljoj formi. Lično mislim da je to jedan od razloga zbog kojih se povređuje. Nije u dobroj formi. Trebalo bi da ga je sramota zbog načina na koji je igrao“, rekao je Barkli gostujući u podkastu Pola Džordža, piše Sport Klub.

Selektor SAD Stiv Ker nije ni uvodio Embida u igru protiv Južnog Sudana, dok je protiv Srbije i Portorika beležio prosečno 9,5 poena i 2,5 skokova (uz 2,5 izgubljene lopte u proseku).

„Mora da shvati da mora da bude u boljoj formi, da bude zdraviji. Jer ako ne osvoje NBA titulu ili makar odu daleko u plej-ofu, to će biti zbog njega. Mora da preuzme odgovornost, jer na Igrama uopšte nije igrao dobro“, rekao je Barkli, koji je sa reprezentacijom SAD osvojio dva olimpijska zlata.

Amerikanci bi u polufinalu mogli da se sastanu sa Srbijom ukoliko pobede Brazil, a naša reprezentacija nadigra Australiju.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari