Barna: Da popravim ono što sam zabrljao 1Srdjan Stevanovic/Getty Images

Naši plivači prepuni utisaka nakon plasmana u polufinale u disciplini 100 metara kraul.

Odličan rezultat ostvarili su Andrej Barna i Velimir Stjepanović plasmanom u polufinale 100 metara kraul.

U jednoj od najpopularnijih disciplina u plivanju, Barna je kao 10. uspeo da se domogne polufinala u vremenu 48:34, dok je Stjepanović podelio 13. mesto sa 48:40.

Ako se u obzir uzme to da je konkurencija najbolja moguća, onda je postignuće obojice naših plivača izuzetno.

– Drago mi je da smo i Barna i ja ušli. Velika je stvar da Srbija ima dvojicu u jednoj disciplini u polufinalu. Mnogo mi je drago što nisam dopustio da mi loš prvi dan utiče na ostatak takmičenja. Sada idem da se odmorim i da se spremim, pa da vidim večeras šta mogu. Konkurencija je ozbiljna. Stotka kraul je jedna od najpopularnijih disciplina. Tu su uvek oni najjači i najbolji. Ja sam sigurno jedan od najmanjih koji je ušao u polufinale. Idem ovde da se borim za sebe, za što bolje vreme. Ako uspem ima šanse i za finale – poručio je Stjepanović.

Polufinale je večeras sa početkom u 20.30. Obojica će dati sve od sebe da poprave rezultate iz četvrtfinala.

– Ako i kad budemo prestali da plivamo ovo će da se pamti. Imamo mlade koji su bili četvrti na Evropskom prvenstvu za juniore, ostali su bez medalje za dve desetinke. Dosta su brži nego što smo mi bili u tim godinama. Nadam se da će im ovaj naš uspeh dati vetar u leđa i motivaciju da budu deo ovoga. Nadam se i da će plivačima otvaranje akva centra puno značiti. Ukoliko budu imali pristup tom bazenu koliko žele, ukoliko bude uslova za rad, doćiće i rezultati. I nama će možda onda biti lakše da se okupimo i treniramo zajedno. Trenutno to nije slučaj, svi se pripremamo na različitim krajevima sveta i onda nemamo baš priliku da zajedno sparingujemo. Drago mi je što se na plivanje i vodeni sportovi gleda malo ozbiljnije – otkrio je Stjepanović da bi u skorije vreme uslovi mogli da se promene iz korena.

Ono što ohrabruje jeste i to da Barna nije bio zadovoljan svojim plivanjem u borbi za polufinale.

– Rezultat nije bio baš najbolji, ali bitno da sam prošao u polufinale. To mi je bio cilj. Večeras imam šansu da popravim stvari koje sam zabrljao jutros. Imao sam malu tremu, bila mi je to prva trka. Verujem da će biti bolje večeras. To osmo mesto bi bio moj cilj, da se popnem za dva mesta. Čini mi se da mi beži devet stotinki to osmo mesto, tako da postoji šansa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari