Bezbolan poraz košarkašica Srbije od Španije 1Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Košarkašice Srbije izgubile su od Španije rezultatom 62:70 (13:16, 15:21, 10.18, 24:15) u trećem kolu grupe A na Olimpijskim igrama.

„Orlice“ nisu na najbolji način započele utakmicu, u trećoj četvrtini su imale veliki zaostatak, ali su igru značajno popravile u poslednjoj deonici kada su pokušale i da preokrenu rezultat, ali im to nije pošlo za rukom.

U svakom slučaju, sa skorom 2-1 su zauzele drugo mesto u grupi i obezbedile put u Pariz gde će se igrati eliminacione faze košarkaškog turnira na Igrama.

Španija je od početka vodila, a Srbija je do prvog poluvremena držala priključak. U drugom delu igre španska ekipa uvećvala je razliku, koja je početkom četvrte četvrtine iznosila i 23 razlike, 61:38.

Srbija je posle toga zaigrala bolje i primakla se na 57:66, a posle koša i dodatnog slobodnog bacanja Ivon Anderson, razlika je smanjena na šest razlike, 62:68, na 46,3 sekunde pre kraja.

U sledećem napadu poentirala je Mariona Ortis i obezbedila pobedu.

Srbiju je predvodila Ivon Anderson sa 18 poena, a po sedam poena postigle su Jovana Nogić, Anđela Dugalić i Mina Đorđević.

U španskom timu najefikasnije su bile Marija Konde sa 15 poena i Keral Kasas sa 10 poena uz pet skokova

Španija je prva sa sve tri pobede, Kina je treća sa pobedom i dva poraza, a Portoriko je poslednji sa sva tri poraza.

Ko će biti protivnik „orlica“ u četvrtfinalu koje je na programu u sredu, saznaćemo u nedelju kasno uveče, nešto pre ponoći, kada se odigraju sve sutrašnje utakmice i obavi žreb četvrtfinalnih parova.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari