Italijanska bokserka predala meč protiv biološkog muškarca: Odbila da pruži ruku, klekla na ring i rasplakala se (VIDEO) 1Foto: Beta/AP Photo/John Locher

Italijanska bokserka Anđela Karini predala je meč Iman Helif iz Alžira u osmini finala olimpijskog turnira u Parizu u kategoriji do 66 kilograma.

Karini je ušla u ring i na startu primila snažan desni kroše, nakon čega je odmah otišla u svoj ugao, skinula opremu i predala meč samo 45 sekundi od startnog gonga.

Prilikom proglađenja pobednika odbila je da pruži ruku Helif, klekla je na pod ringa i rasplakala se.

Portparol Međunarodnog olimpijskog komiteta Mark Adams rekao je da je svima kojima u pasošu piše da su žene dozvoljeno takmičenje na Igrama.

„Neću da komentarišem pojedince. To je stvarno zlonamerno i nepravedno. Ali samo bih rekao da svi koji učestvuju u ženskoj kategoriji poštuju pravila o podobnosti za takmičenje. U njihovim pasošima piše da su žene i to je nama dovoljno“, kazao je Adams.

Na bokserskom turniru za žene, u kategoriji do 57 kilograma, učestvuje i Ju Ting Lin iz Kineskog Tajpeja, koja je bila diskvalifikovana na Svetskom prvenstvu u Nju Delhiju prošle godine posle kontrole xy hromozoma.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari