Italijanska premijerka podržala odluku Anđele Karini da preda boks meč biološkom muškarcu: Ovo nije bilo nadmetanje pod jednakim uslovima 1Foto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Bokserski meč između Italijanke Anđela Karini i Iman Helif iz Alžira, na Olimpijskim igrama u Parizu, nije bio fer borba, izjavila je italijanska premijerka Đorđa Meloni nakon što je Karini predala meč biološki dokazanom muškarcu.

Karini je ušla u ring i na startu primila snažan desni kroše. Biće da je procenila da je taj udarac bio prejak da dođe od žene, stoga je odmah skinula opremu i predala meč na 45 sekundi od startnog gonga.

„Juče sam bila srećna kada je napisala ‘Boriću se’, zato što se u ovakvim stvarima važni posvećenost, mozak i karakter. Ali važno je i takmičiti se pod jednakim uslovima. Iz moje tačke gledišta, ovo nije bilo fer nadmetanje“, rekla je Meloni novinarima u Italijanskoj kući u Parizu.

Podsetimo, pod velom iste kontroverze je i učešće na Olimpijskim igrama Juting Lin (57 kg) iz Kineskog Tajpeja, koju je zajedno sa Kelif, Međunarodna bokserska asocijacija diskvalifikovala posle testiranja XY hromozoma na Svetskom prvenstvu u Nju Delhiju prošle godine.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari