OKS uložio žalbu zbog poraza srpske bokserke: Očekujemo istragu da bi se osigurala pravda 1Foto: Beta/AP Photo/John Locher

Olimpijski komitet Srbije (OKS) uložio je žalbu na današnji rezultat i poraz bokserke Natalije Šadrine u četvrtfinalu Olimpijskih igara, ocenivši da je reprezentativka Srbije oštećena sudijskom odlukom.

Šadrina je danas izgubila u četvrtfinalu kategorije do 60 kilograma od Kineskinje Jang Venlu, odlukom sudija 2:3.

„OKS je podneo zvaničnu žalbu najvišim organima Međunarodnog olimpijskog komiteta, zatražio je da se ispita glasanje sudija na meču i da se donese pravedna odluka u korist naše bokserke. Olimpijski komitet Srbije očekuje pravednu i temeljnu istragu kako bi se osigurala pravda i integritet takmičenja“, navodi se u saopštenju OKS.

Predsednik OKS Božidar Maljković rekao je da je srpskoj reprezentativki naneta nepravda i da OKS neće odustati.

„Sudije su prvo glasale na jedan način. Dvoje su dali prednost našoj bokserki. U naknadnom preglasavanju, troje sudija koji su glasali za egal borbu, dodelili su pobedu Kineskinji. Verujem da su svi koji su gledali meč, baš kao i ja, osetili snažnu nepravdu koja je naneta našoj Nataliji. Ostali smo bez reči“, naveo je on.

„Olimpijski komitet Srbije je odmah nakon meča uložio žalbu i nećemo odustati, jer mi i jesmo ovde da se borimo za prava naših sportista i poštovanje principa fer-pleja na svim nivoima takmičenja“, dodao je Maljković.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari