"Nije srpski bežati": Maljković otkrio šta će biti ako se naši olimpijci sretnu sa sportistima Kosova 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije stava je da naši sportisti u Parizu treba da idu na postolje u slučaju takmičenja sa sportistima Kosova.

Božidar Maljković, prvi čovek našeg Olimpijskog komiteta, po pitanju potencijalnog takmičenja sa sportistima iz Kosova ističe da ne postoji državni stav, već je njegovo razmišljanje da bi trebalo da idemo na postolje jer nije srpski bežati.

– Na tom pitanju, na državnom nivou, ne donosimo i ne definišemo stav. Idemo na postolje ili ne idemo na postolje? Moj stav je da idemo na postolje, da nije srpski bežati. Pobedi tog protivnika sa Kosova! Oni su član Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), kao i sve druge članice – poručio je Maljković u intervjuu za NIN.

Maljković je otkrio i da je još u Riju 2016. delegaciji Srbije bilo zaprećeno da će biti izbačena sa Olimpijskih igara ukoliko bi odbila da nastupi protiv rivala iz Kosova.

– Predsednik MOK Tomas Bah, podseća on, zapretio je još u vreme Rija da će nas suspendovati i izbaciti iz svoga članstva ako odbijemo da igramo. Ja pitam, ko ima pravo da uništava svoju omladinu, ko ima pravo da takvim potezom, rizikujući da ne učestvuju na Olimpijadi, ugrožava njihovu budućnost? Ko je taj i zašto to radi? Ja sam predsedniku države rekao moj stav – naglasio je Maljković.

– On je izašao dole pred celu ekipu pred Tokio, kada nas je primio, i prihvatio ovo što sam ja predložio – da se ne ide sa postolja. Ja kažem, nije srpski bežati. I to je moj stav.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari