Da li bi Angelina Topić uzela medalju: Mahučih zlatna, bronza podeljena sa 1.95 m, a srpska atletičarka išla preko 1.92 i sa prelomom u stopalu... 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Po očekivanjima zlatnu medalju u skoku uvis je uzela Ukrajina Jaroslava Mahučih sa 2.00, visinom koju je na stadionu „Francuska“ u Sen Deniju jedina preskočila iz prve.

Toliko je išla još i Australijanka Nikola Oleslagers, ali iz trećeg.

U daljem dvoboju Mahučih je dvaput rušila letvicu an 2.02 i jednom na 2.04, a australijska atletičarka sva tri puta na 2,02.

Bronzu su podelile – Ukrajina i Australija.

Irina Geraščenko i Elinor Paterson su imale potpuno istovetan učinak. I 1.86 i 1.91 i 1.95 su preskočile iz prve, a sva tri puta su bile neuspešne na 1.98.

Finale je, nažalost, prošlo bez aduta srpske „kraljice sportova“ Angeline Topić, koja je odustala zbog peha koji ju je snašao u kvalifikacijama.

Ispostavilo se da je tada postigla 1.92 i sa prelomom u desnom stopalu.

Nedavno, na Evropskom prvenstvu na Olimpijskom stadionu u Rimu, osvojila je srebro sa 1.97, a nedugo zatim na mitingu Dijamantske lige u Parizu izjednačila je sopstveni državni rekord sa 1.98.

Tada, ali na drugom borilištu u francuskoj prestonici, evropska prvakinja Mahučih je oborila svetski rekord sa 2.10, a druga je bila Oleslagers sa 2.01.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari