Đoković poručio da su mu osećanja pomešana: Ako budem zdrav mogu svakog da pobedim 1Foto: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Novak Đoković rekao je da su mu osećanja pomešana nakon pobede nad Stefanosom Cicipasom (6:3, 7:6) i plasmana u polufinale Olimpijskih igara gde će mu protivnik biti Italijan Lorenco Muzeti.

Srpski teniser povredio se tokom trećeg gema drugog seta, što je Grk iskoristio da povede sa 4:0, ali je Đoković uspeo da izjednači na 5:5, a zatim u taj-brejku dođe do pobede.

„Videćemo kako će biti i kakvi će biti rezultati testova. Fizio daje pozitivne indikacije da koleno nije oštećeno. Povreda se desila prilikom proklizavanja, oštar bol je trajao tri ili četiri gema i onda je krenulo da popušta pa sam mogao da izdržim do kraja. Podseća na Rolan Garos, kada sam izdržao, a sutradan sam morao da predam. Zabrinut sam jako, moram da odradim testove sa svojim timom. Biće večeras, sada, a nešto i sutra kada prespavam. Da vidimo kako će reagovati koleno jer je sveže posle operacije“, rekao je Đoković, a potom objasnio kako je u drugom setu dostigao prednost protivnika:

„Skoro da sam se pozdravio sa drugim setom, ali sam se vratio na 0:4, imao je i 5:4 i 40:0, riternirao sam sjajno i ušao taj-brejk jer sam igrao čvrsto. Servisi su ubitačno oružje, iznenadio me je kako je ulazio na bekhend i igrao je na visokom nivou, ali i ja. Bio je odličan meč. Pomešana su mi osećanja, srećan sam i zabrinut“.

Đoković je rekao da je u stanju da pobedi svakog rivala ukoliko bude fizički spreman.

„Nisam igrao finale ni u Pekingu, nadam se da sam fizički spreman, ako jesam, mogu da pobedim svakog. Naspavaću se i nadam se da ću biti spreman“.

Polufinalni susret sa Muzetijem na programu je u petak u 19 sati.

„Gledao sam ga danas, sjajan je, odgovaraju mu uslovi ovde. Igrao je dosta mečeva ali se nije umarao, na vrhuncu je forme u karijeri, pokušaću maksimalno da se spremim za trku s njim, da bih bio konkurentan“, istakao je prvi nosilac olimpijskog turnira.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari