Dreg kraljica Minima Žeste ponosna što će nositi Olimpijsku baklju u Parizu: Za tu priliku pripremila dugu crvenu periku, cipele sa veoma visokim štiklama i mnogo nakita 1Foto: Shutterstock/rarrarorro

Imenovanje francuske dreg kraljicela Minime Žeste da nosi Olimpijsku baklju u Parizu dočekano je homofobičnim komentarima, ali ona je rekla da je ponosna što će nositi baklju uz ocenu da će tako biti „svetionik zajednice LGBT“.

Minima Žeste, čije je pravo ime Artir Reno, postala je dreg kraljica u maju 2022. godine. Reno je pre toga bio animator u nekim barovima, preduzećima i na drugim proslavama.

Po struci je inženjer, ima kratku kosu obojenu u žuto i roze, sa tetovažama po celom telu. Nekoliko puta nedeljno, provodi više od dva sata u oblačenju i šmikanju u pariskom stanu u kojem živi sa partnerom.

„Cilj šminke dreg kraljica je potpuno brisanje lica da biste ga rekonstruisali“, rekla je u izjavi Frans presu u svom stanu punom perikama.

Nosiće Olimpijsku baklju u nedelju posle podne u pariskoj četvrti Mare, poznatoj po LGBT barovima.

Minima Žeste rekla je da će za tu priliku nositi dugu crvenu periku, cipele sa veoma visokim štiklama i mnogo nakita.

Odluku da ova dreg kraljica nosi Olimpijsku baklju donela je gradonačelnica Pariza An Idalgo, koja je kasnije podnela tužbu sudu zbog homofobičnih i transfobičnih komentara upućenih posle objavljivanja te odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari