Dušan Mandić: Nimalo nisam zabrinut 1Foto: AP/Luca Bruno

Vaterpolista Srbije Dušan Mandić rekao je da nimalo nije zabrinut igrom njegove ekipe u današnjoj tesnoj pobedi protiv Japana i da je najvažnije da je ekipa pobedom počela odbranu titule na Olimpijskim igrama u Parizu.

„Vrlo neugodan Japan, mi smo znali da će nas čekati teška i neizvesna utakmica, mislili smo da ćemo da prelomimo u trećoj ili četvrtoj četvrtini. Japanci se nisu dali, igrali su do kraja, borili se, vraćali se. Iako smo pokušali da se odlepimo dva puta na plust tri, oni su se jednostavno vraćali. Nimalo nisam zabrinut jer ovo je reprezentacija koja igra potpuno atipičan vaterpolo u odnosu na sve reprezentacije i nisu merilo ni naše odbrane ni naše igre“, rekao je Mandić novinarima u Parizu.

Vaterpolisti Srbije pobedili su Japan 16:15 na početku olimpijskog turnira.

„Danas je bila i prva utakmica na Igrama, to je uvek teško, nosi poseban teret, dosta igrača u našem timu su prvi put u na Olimpijskim igrama, dosta stvari treba uzeti u obzir. Nisam zabrinut, ovo se sada zaboravlja i fokusiramo se na sledeću utakmicu protiv Australije“, naveo je Mandić.

Govoreći o narednom protivniku Australiji, on je rekao da je to takođe neugodan protivnik, sa kojim je njegova ekipa igrala na pripremama.

„Fizički su jaka reprezentacija, mnogo plivaju, moraćemo da odgovorimo istom merom. Najbitnije je da smo upisali pobedu i tako otvorili Olimpijske igre. Sledeća utakmica je najvažnija na svetu, idemo korak po korak, trening po trening“, dodao je Mandić.

Ranije danas u Grupi B Španija je pobedila Australiju 9:5.

„Španci su jedini od favorita za osvajanje Igara. Nije lako dobiti nijednog protinika, svi du došli najspremniji i žive svoje olimpijske snove dok traju Igre. Nema razloga za brigu, popravićemo i trudićemo se da podižemo igru kako odmiču utakmice. Ovo je turnirski sistem, ima osam utakmica, ovo je tek prvi korak, ima itekako da se igra“, naveo je Mandić.

„Nisam imao ovakvo otvaranje, mnogi su mislili da ćemo lakše. Svi su navijali za Japan, pune tribine, bila je vruća atmosfera, ali to je lepota, stvarno sam uživao“, dodao je on.

Selektor Srbije Uroš Stevanović rekao je da je najvažnije da je ekipa pobedom počela takmičenje.

„Ušli smo u utakmicu kako treba, ali Japan ima specifičan stil vaterpola, moraš da se prilagodiš, da igraš na određeni način. U nekim trenucima smo žurili, izlazili iz dogovora i to je za analizu, ali pobeda je najvažnija, okrećemo se utakmici sa Australijom“, rekao je on.

„Igrom u nekim delovima sam zadovoljan, trebalo je to da završimo malo ranije. Razumem da u utakmici sa Japanom imamo duplo više izbačaja ali ne razumem da nemaju nijedan kontrafaul celu utakmicu uz stil vaterpola koji igraju, u presingu, kontranapadu, uplivavanju, na poziciji centra. Najvažnije da smo pobedili“, dodao je selektor.

Stevanović je dodao da će se ekipa dobro pripremiti za narednu utakmicu sa Australijom i da u tom duelu neće biti iznenađenja.

„Znamo koliko ta utakmica donosi, bili bi lepo da i u drugom kolu pobedimo“, rekao je on.

Utakmica Srbije i Australije igra se u utorak od 10.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari