Embid se "izbezobrazio": Baš me briga za Nikolu Jokića 1Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Nakon što je izneverio Francuze i kao Kamerunac zaigrao za Sjedinjene Američke Države, centar Filadelfije deluje previše samouvereno.

Sve do dolaska na studije, Džoel Embid nije imao nikakve veze sa Sjedinjenim Američkim Državama. Doduše, nije bio ni naročito emotivno vezan za Francusku, a upravo su te dve košarkaške federacije vojavale diplomatsku bitku ne bi li ga naturalizovale, nakon što je postalo jasno da kao Kamerunac ne želi da reprezentuje svoju zemlju.

Iako je „preko veze“ prvo dobio francuski pasoš i navodno se obavezao da će igrati za Trikolore, Embid se kasnije „pokondirio“ i odlučio da pogazi datu reč i zaigra za SAD.

Uprkos tome što imaju sijaset vrhunskih košarkaša, Amerikanci su odlučili da pojačaju sastav Embidom koji će za novu reprezentaciju debitovati na Olimpijskim igrama u Parizu.

U jeku priprema za Olimpijadu, na kojoj slove za velike favorite, Amerikanci neretko sparinguju sa kombinovanom ekipom najboljih američkih košarkaša sa koledža, kao i onih koji imaju iskustvo nastupanja u NBA ligi.

Embid se lako uklopio sa Durantom, Dejvisom, Lebronom… poprimivši dozu prepotencije koja se obično ogleda u samozaljubljenosti i odsustvu skormnosti.

Moglo se to osetiti i prilikom njegovog odgovora na pitanje da li prati nastupe najvećih rivala na Olimpijskim igrama, među kojima su sigurno i košarkaši Srbije predvođeni Nikolom Jokićem.

– Briga me za Jokića. Znate, ja igram za svoj državni tim. Treba da se fokusiramo na sebe i da se postaramo da svi budemo na istoj strani – naznačio je rođeni Kamerunac.

– Znaćemo šta nam je fokus kada stignemo tamo. Trenutno, samo treba da budemo bolji sa svakim danom.

Reprezentacija SAD će u sredu, 10. jula, igrati kontrolnu utakmicu sa Kanadom, a zatim će otputovati na turnir u Dubaiju gde će se sastatii sa Australijom i sa Srbijom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari