Francuski mediji: Đoković - kralj izdržljivosti, legenda tenisa 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Francuski mediji pišu danas o zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama (OI) srpskog tenisera Novaka Đokovića, opisujući ga kao kralja izdržljivosti i legendu tenisa.

Pariski list Mond (Le Monde) ocenio je danas da je Đoković kralj izdržljivosti i da je opravdao reči čuvenog francuskog avijatičara Rolana Garosa (Roland Garros) da „pobeda pripada najizdržljivijima“.

List je opisao emotivne trenutku pobede, kada je Đoković pao na kolena i podigao ruke ka nebu kako bi proslavio olimpijsko zlato koje mu je nedostajalo od trofeja.

„Rečenica – Pobeda pripada najizdržljivijima, kao da je napisana za Đokovića. On je model izdržljivosti jer je pobedio dosta mlađeg Španca Karlosa Alkaraza“, preneo je Mond.

List Liberasion (Liberation) ocenio je da je Đokovićeva pobeda, pobeda legende tenisa, nadmašila sve vrste radosti.

Opisujući ga kao najvećeg igrača u istoriji tenisa, list navodi da  Đoković nije zaustavio vreme, već je učinio nešto obrnuto, jer je pobedio 16 godina mlađeg Alkaraza.

Francuski sportski list Ekip (L’Equipe) opisao je retke trenutke emocije Đokovića, navodeći da je teniser ostavio telo i emocije da slobodno reaguju i da ga potpuno obuzmu osećanja radosti i zadovoljstva.

Francuska publika je inače blagonaklona Đokoviću i često se čuju navijači kako skandidaraju na francuskom „Napred, Nole!“ (Allez, Nole), dok tamošnji mediji u izveštajima o OI, Đokovića pominju kao jednu od sportskih zvezda Igara.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari