Francuzi isprozivali Džoela Embida: Vrati nam pasoš, trebalo je da igraš za Francusku (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Centar američke reprezentacije veoma se neprijatno osećao prilikom susreta sa francuskim navijačima.

Rođeni Kamerunac, Džoel Embid napravio je ozbiljan“dribling“ kada je odlučio da na kraju zaigra za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država.

Prethodno je sve bilo dogovoreno sa Košarkaškim savezom Francuske, čak su i vodeći političari u zemlji urgirali da košarkaš Filadelfije dobio pasoš po skraćenoj proceduri, a pronađeni su i njegovi dalji rođaci koji žive u Francuskoj, a na osnovu kojih je Embid dobio pravo da stekne dokumenta pomenute države.

Kada je procedura bila završena, a Embid dobio pasoš, usledio je veleobrt. Prema Embidu, Francuzi su se poneli nekorektno jer su ga svo vreme pritiskali da se izjasni, donese odluku, odnosno javno potvrdi da će biti deo reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Sa druge strane, Amerikanci su bili maksimalno fleksibilni, dali su mu mogućnost da na miru donese odluku koja je u slučaju SAD mogla da bude i negativna i da zbog toga ne bi naišao na negativne komentare od strane predstavnika reprezentacije, niti njenih članova.

To su bili osnovni razlozi, prema Embidu, zbog kojih je navodno „prevario“ Francuze i „obećao“ se Amerikancima.

Njihov pasoš je dobio po rođenju svog deteta, tako da je vrlo brzo doneo odluku da u budućnosti nastupa za reprezentaciju SAD.

Embid je verovanto bio svestan da po dolasku u Pariz neće biti baš lepo prihvaćen od strane francuske javnosti, što se odmah videlo po reakciji navijača.


Ono što je takođe interesantno, Embid je nedavno, pričajući o tome kako se oseća nakon što je postao reprezentativac Amerike, poručio da je on Kamerunac i da će uvek to i biti i da njegova nacionalnost nema nikakve veze sa tim što će nastupati za Ameriku na Olimpijskim igrama.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari