Frans enfo: Reper Snup Dog, druga maskota na Olimpijskim igrama u Parizu 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Američki reper Snup Dog () postao je druga maskota Olimpijskih igara (OI) u Parizu pojavljujući se na takmičenjima i u kostimu trenutne sportske discipline, sve u duhu diskretnost ali i širenja dobrog raspoloženja, preneo je danas francuski radio Frans enfo (France Info).

Reper i njegov ples tokom nošenja Olimpijske baklje pre otvaranja OI daju ritam Igrama. Čuveni afromaerički umetnik menja kostime, bio je jahač, u kupaćem kostimu sa kapom, ili u kimonu.

Frans info smatra da Snup Dog, koji ne krije svoju ljubav prema OI, deluje kao druga ili američka maskota OI.

„Svi ovi ljudi su došli iz različitih delova sveta i potiču iz raznih kultura. To predstavlja mir, ljubav i jedinstvo. To su Olimpijske igre, okupljanje sveta da bi se slavila ljubav“, rekao je Snup Dog.

Iako nije sportista, angažovan je kao specijalni komentator za američku televizijsku mrežu En Bi Si (NBC).

Reper zabavlja publiku i pravi dobru atmosferu.

I drugi francuski mediji pišu o njemu kao „ambasadoru smirenosti“ koji koristi to „tajno oružje“ kako bi širio dobre vibracije tokom OI.

List Tan (Le Temps) opisao je repera (52) kao diskretnog posmatrača, koji je u publici u odeći sportske discipline, ali i smeo da ode do nekog sportiste i pita ga o pravilima igre pod budnim okom kamera.

Reper, čije je pravo ime Kelvin Kordozar Broejdus (Calcin Cordozar Broadus Jr.) prodao je milione primeraka svojih albuma, a poznat je kao veliki obožavalac kanabisa, producent, glumac i preduzetnik, podsetili su francuski mediji.

OI koje su počele 26. jula, traju do 11. avgusta.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari