Hrvati se oglasili posle konflikta Zupca i Šarića u Atini: Naši igrači su napadnuti 1EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Novi saigrač Nikole Jokića završio na podu ispred jednog noćnog kluba u prestonici Grčke.

Interentom od sinoć kruže snimci na kojima se jasno vidi kako su Ivica Zubac i Dario Šarić u konfliktu sa nepoznatim licima ispred jednog noćnog kluba u Atini.

Prvo se u kadru našao centar reprezentacije Hrvatske koji se gurao sa nekolicinom nepoznatih ljudi, a potom se umešao novi košarkaš Denver Nagetsa, koji je delovao kao da je bio pod „gasom“.

U jednom trenutku Šarić je završio na podu poprilično dekoncentrisan, uspevši nekako da se uspravi na noge uz određeni napor.

Nemile scene viđene su posle poraza reprezentacije Hrvatske od Grčke u finalu kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Američki TMZ otkrio je da se sve dogodilo oko 5.30 ujutro dok hrvatski Index piše da su košarkaši dobili slobodno jer se nisu vraćali svojim kućama u organizaciji matičnog Saveza već u sopstvenoj režiji.

Zbog neprijatnosti koju su doživeli, inače NBA igrači, oglasio se i Košarkaški savez Hrvatske.

– Nakon finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Grčkoj i zajedničke večere selektor je zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta u zavisnosti od potreba igrača.Nakon teških višenedeljnih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj pre povratka svojim kućama ili klubovima. Tokom druženja u jednom od klubova u Atini neki od naših igrača napadnuti su najpre verbalno, a zatim i fizički što je naravno uzrokovalo njihovu samoodbranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari