Kapiten košarkaša Srbije posle trijumfa nad Australijom: I u polufinalu isto - požrtvovanost, timski rad, duh i vera 1Foto: Starsport

Kapiten košarkaša Srbije Bogdan Bogdanović rekao je posle pobede nad Australijom (95:90) da je ekipa verovala u trijumf i kad je protivnik vodio sa 20 poena prednosti.

Bogdanović je 13 sekundi pre kraja pogodio dva slobodna bacanja i potvrdio plasman u polufinale.

“Mnogo teška utakmica, ali smo pokazali karakter, drago mi je zbog toga. Kada smo bili na -20 nismo odustajali, pogađali su teške šuteve, verovali smo i pokazali smo karakter ekipe”, rekao je Bogdanović za „RTS“.

On je dodao da se potvrdilo da je četvrtfinale po pravilu najteži meč na turnirima.

“Svi su doprineli, čak i kad nije išlo nastavili smo da se bodrimo. Svako je na neki način u nekom trenutku doprineo. Možda su neki očekivali lakšu utakmicu protiv Australije, ali to je najteža utakmica na turniru, četvrtfinale. Ovako to valjda treba da izgleda.”

Bek “orlova” rekao je da se ne seća da je reprezentacija Srbije odigrala ovako dramatičan meč od kad je on u nacionalnom timu.

“Ne sećam se ni ove protiv Južnog Sudana, možda je bilo, ali ne znam. Teže je kad je ovakva utakmica i kad se izgubi.”

Ekipa Svetislava Pešića će u polufinalu, u četvrtak 8. avgusta, igrati protiv pobednika duela između SAD i Brazila, meča u kojem su Amerikanci veliki favoriti.

“Treći put ukupno sa Amerikancima za kratko vreme. Taktika je ista, požrtvovanost, timski rad, duh i vera i to je to. Verujemo u pobedu“, zaključio je Bogdanović.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari