Kapiten „orlova“ kaže da su košarkaši spremni za Olimpijske igre: Najvažnija utakmica će uvek biti ona sledeća 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Bogdan Bogdanović, kapiten košarkaša Srbije, izjavio je na konferenciji za medije pred odlazak ekipe u Francusku na Olimpijske igre, da je uzbuđen pred početak takmičenja.

On je bio deo poslednje selekcije Srbije koja je, pre osam godina, igrala na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

„Nosim lepa sećanja iz Rija, ovo je novo takmičenje. Mi smo propustili prethodne Olimpijske igre i samo Jokić i ja smo igrali 2016. godine. Uzbuđeni smo, spremni za ove Igre“, rekao je Bogdanović.

On se osvrnuo na novi sistem takmičenja.

„Promenjen je malo sistem, sada ulazimo u dosta važnu ulogu sa koš razlikom u poređenju sa prethodnim. Što se nas tiče, ne menja se način pripreme i igranja, naša najvažnija utakmica je sledeća“, dodao je Bogdanović.

Kapiten „orlova“ kaže da su košarkaši spremni za Olimpijske igre: Najvažnija utakmica će uvek biti ona sledeća 2
foto: FIBA basketball

Na tu temu se nadovezao i Nikola Milutinov.

„Svaki poen je bitan, moramo da se borimo za sve, jer to može da nam donese nešto lakše u narednoj fazi. Moramo biti fokusirani na sve“, istakao je Milutinov.

Centar „orlova“ analizirao je protivnike u grupnoj fazi.

„Mislim da nam je grupa stvarno teška, svi timovi su pokazali, Južni Sudan umalo pobedio Ameriku, Portoriko pobedio u kvalifikacijama. Svi znamo koliko je Amerika dobra. Moramo da budemo fokusirani, ovo je jedno od težih takmičenja, da bismo došli do nekog konačnog cilja“, zaključio je Milutinov.

Satnicu utakmica košarkaša Srbije u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama možete videti OVDE.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari