“Nikola Jokić je bog košarke”: Svetski mediji o partiji srpskog centra protiv Australije 1Foto: Starsport

Nikola Jokić bio je najbolji igrač utakmice između Srbije i Australije (95:90) u četvrtfinalu Olimpijskih igara, a mediji su u izveštajima sa ovog duela podvukli da je košarkaš iz Sombora dokazao da je najbolji na svetu.

Centar Srbije je za skoro 39 minuta na parketu imao učinak od 21 poena, 14 skokova, devet asistencija i četiri oduzete lopte, a američki mediji prenose “da je Jokić dokazao da je najbolji košarkaš na svetu”.

Portal Sporting Njuz piše da je Somborac prikazao “monstruoznu partiju” u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Sajt NBA lige ističe da je preokret Srbije, koja je bila u zaostatku od 24 poena razlike, najveći u istoriji Olimpijskih igara, a taj podatak objavili su uz fotografiju Jokića. Najkvalitetnija košarkaška liga na svetu prenosi njegov statistički učinak uz tvit sa zvaničnog sajta FIBA “Džoker je drugačije napravljen”.

Agencija Rojters je izveštaju sa utakmice počela rečenicom da je Nikola Jokić još jedanput dokazao zašto je trostruki MVP NBA lige.

Poznati novinar Kevin O’Konor je na svom “X” nalogu objavio kratak komentar: “Nikola Jokić je Bog košarke”, dok litvanski portal Basket njuz partiju najboljeg košarkaša sveta u poslednjih nekoliko minuta meča sa Australijom opisuje kao “nenormalna”.

USA tudej, američki tiražni dnevnik, izveštaj sa meča počinje rečenicom: “Australija je gurnula košarkaše Srbije na ivicu poraza, a onda je Nikola Jokić digao nacionalni tim na svoja ramena” i dodaje da je trostruki MVP NBA lige utakmicu odlučio “košem koji je remekdelo”.

Košarkaši Srbije igraju svoj polufinalni meč na olimpijskom turniru u četvrtak 8. avgusta.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari