Kada i gde možete da gledate meč između košarkaša Srbije i Australije u četvrtfinalu Olimpijskih igara? 1Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Košarkaši Srbije se u četvrtfinalu Olimpijskih igara sastaju sa Australijom.

„Orlovi“ su u grupi zabeležili dve pobede (Portoriko i Južni Sudan) i jedan poraz (SAD), dok su igrači Australije pobedili Španiju, ali su zato izgubili od Grčke i Kanade.

Nedavno su ove dve selekcije odigrale prijateljku utakmicu i trijumfovala je reprezentacija Australije, no to ne treba ništa da znači jer je u pitanju bio pripremni period i selektor Svetislav Pešić je još birao kojih će 12 košarkaša putovati na Igre.

Jasno je da će na ovom meču dosta zavisiti od spone Nikola Jokić – Bogdan Bogdanović.

Najbolji tandem „Orlova“ će biti pod budnom pažnjom odbrane protivnika, a to bi mogli da iskoriste Filip Petrušev, Vanja Marinković i Vasilije Micić da iz „drugog“ plana iskoče i zablistaju na terenu.

Ognjen Dobrić i Marko Gudurić će biti zaduženi za granitnu odbranu, a na drugom kraju parketa bi kvalitetnim šutem za tri poena mogli da „razvlače“ odbranu protivnika i ostavljaju rupu u reketu koju bi prodorima mogao da kažnjava Aleksa Avramović.

Meč između Srbije i Australije se igra u utorak 6. avgusta od 14.30 časova, a direktno ga možete gledati na kanalu RTS 1.

Pobednik ovog meča će se u polufinalu sastati sa boljim iz susreta SAD – Brazil.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari