Selektor Pešić pred odlazak košarkaša na Olimpijske igre: Najteži turnir u istoriji, svaki koš će biti važan 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić obratio se javnosti na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ pred odlazak ekipe na Olimpijske igre.

On je rekao da su ovo bile najteže pripreme pred neko veliko takmičenje u njegovoj karijeri.

– Ciljevi su uvek najveći, ne samo sa aspekta sportskih rezultata. Dug je put iza nas, jer prvo je trebalo da se plasiramo za Svetsko prvenstvo da ne bi morali da igramo kvalifikacije. Imamo više dana treninga i priprema. Velika je razlika u pripremama, igrači su završili veoma kasno svoja takmičenja, a za dodatne napore je potreban i dodatni odmor. Proces priprema je za mene, kao trenera, bio najizazovniji u trenerskoj karijeri. Većina igrača nije došla odmorna i spremna, ali Olimpijske igre su dodatna motivacija – rekao je selektor.

On je dodao da je predstojeći turnir izazov i zbog činjenice da Srbija nije učestvovala na prethodnim Igrama u Tokiju.

– Svako takmičenje je izazov, ovo posebno, na prethodno se nismo kvalifikovali. Svaki igrač ima svoju rutinu. Važno je prpremati se za sledeću utakmicu, fokus je pre svega da stignemo u Lion, da se smestimo. Sve ostalo je rutina, izgledamo dosta smireni.

Pešić je istakao i činjenicu da će u grupnoj fazi veliku važnost imati i koš razlika.

– Koš razlika će biti važna zato što sam dve trećeplasirana tima iz svake grupe idu dalje, a drugoplasirani imaju bolji status ako imaju bolju koš razliku. Ovo je najveća konkurencija na jednom Olimpijskom turniru i biće borba do krajnjih granica. Svaka pobeda će biti važna, ne samo zbog bodova, već i zbog rezultata – rekao je Pešić.

Srbija je u grupi sa Južnim Sudanom, Portorikom i SAD sa kojima će otvoriti turnir u nedelju od 17.15.

Satnicu utakmica košarkaša Srbije u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama možete videti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari