Selektor Pešić zadovoljan igrom i rezultatom posle duela u Lionu, poželeo Đokoviću pobedu u finalu Vimbldona 1Foto: Peđa Milosavljević /Starsport

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić bio je zadovoljan igrom i pobedom svog tima u duelu sa Francuskom (79:67) u Lionu i zahvalio se Toniju Parkeru na tome što je pozvao „orlove“ na meč posle kojeg je njegov reprezentativni dres otišao u „penziju“.

U intervjuu za Košarkaški savez Srbije on je objasnio šta navijači mogu da očekuju od ovog tima na predstojećim Olimpijskim igrama.

„Što se same utakmice tiče, ona je pokazala ono što se i zna, a to je da sve počinje od odbrane. Najvažniji deo naših priprema koje smo do sada obavljali, pored dovođenja igrača u optimalno fizičko stanje, je prihvatiti koncept odbrane i na tome raditi. Očigledno je da smo tu na dobrom putu. Igrati protiv reprezentacije Francuske koja je atletski snažna, gde nije baš jednostavno napraviti dobar ‘meč ap’, obzirom na njihov individualni kvalitet i dobar balans između unutrašnje i spoljne igre. Ali, očigledno smo mogli da držimo ritam utakmice od početka do kraja, pre svega zahvaljujući našoj odbrani, što na kraju i statistika pokazuje“, rekao je selektor, a zatim dodao:

„Mi smo imali 51 odsto uspešnosti u šutu, a Francuska 34 odsto. To je pre svega proizvod naše odbrane. Ono na čemu mi posebno insistiramo jeste odbrana u tranziciji. Na tome puno radimo jer nas u grupi očekuju ekipe SAD, Južnog Sudana i Portorika koje su orijentisane na igru u tranziciji, to jest na brze napade. Na tome smo puno radili i imali smo dobru priliku da protiv ekipe koja je izuzetno atletski selektirana pokažemo da možemo. Što je najvažnije, igrači su pokazali želju da u tom delu igre daju svoj maksimum“, objasnio je Svetislav Pešić.

On je objasnio i da će predstojeći mečevi na turniru u Abu Dabiju, protiv SAD i Australije, biti priprema za Igre i da rezultat neće biti u prvom planu.

„Očekuje nas put u Abu Dabi, dva dana uoči utakmice ćemo nastaviti normalno sa treninzima jer se nalazimo u procesu priprema za Olimpijske igre, a ne za turnir u Abu Dabiju, iako nas očekuju protivnici koji zahtevaju maksimalan pristup, respekt i pripremu. To su mečevi koji će nam sigurno pomoći da mi dalje napredujemo“, istakao je Pešić.

Selektor se, takođe, zahvalio Novaku Đokoviću na lepim rečima i poželeo mu sreću u finalu Vimbldona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari