Selektor Pešić rekao posle meča sa Australijom da je njegov tim pokazao ponos i karakter: “Prvi put nam se desilo da su nam noge otkazale od pritiska” 1Foto: Starsport

Selektor Svetislav Pešić rekao je posle pobede nad Australijom (95:90) i plasmana košarkaša Srbije u polufinale Olimpijskih igara, da je njegova ekipa ušla u meč bez samopouzdanja.

On je dodao da su “orlovi” u drugom poluvremenu pokazali da imaju “ponos i karakter”, nakon što su Australijanci u drugoj četvrtini imali 24 poena prednosti.

„Videli ste utakmicu, počeli smo loše četvrtfinale koje je eliminaciono i teško s mentalnog aspekta, iako većina misli da je važno biti opušten u donošenju odluka u napadu, u smislu samopouzdanja. Ipak je totalno obrnuto. Prvi put nam se desilo da su nam noge otkazale od pritiska, nismo stigli da napravimo faul, ne samo jer su Gidi i Mils fantastični. Samopouzdanje nam je potrebno, a podbacili smo, gledali smo jedno druge. Oni su to iskoristili i igrali na ivici faula. Nismo imali rešenje za agresivnu odbranu. Sva je sreća da u košarci postoje dva poluvremena, da se presaberemo i vidimo šta možemo. Pokazali smo ponos i karakter“, rekao je Pešić.

Selektor se zatim osvrnuo i na događaje posle meča sa Južnim Sudanom i izveštavanje srpskih medija.

„Ne znam šta je bolje, da igraš loše i pobediš ili držiš kontinuitet i pobediš. Australija je fantastična ekipa, da naši momci nisu pokazali želju za pobedom i promenili odbranu, izgubili bismo. Onda bi krenulo objašnjavanje da je trebalo da držimo Jokića 50 minuta, onda vi izmislite nekog trenera. Videli ste utakmicu protiv Južnog Sudana, videli ste kako smo strateški napali ispod koša preko Jokića i Milutinova. Jedanput sviraju faul, pa ne. Bogdan je kao najbolji spoljni igrač dobijao proklizavanja, alli niste gledali utakmicu očigledno. Mi nismo komentarisali suđenje, Srbija ne komentariše to dok sam ja trener. A protivnički trener je bio više okrenut sudijama. Staro pravilo je da ko izgubi ima pravo da se ljuti. Sudije nisu pronašle balans. Zvanična ocena protiv Južnog Sudana je da je suđenje bilo puno grešaka i da je prešlo crvenu liniju. Svi ste objavili da je Južni Sudan pokraden, a to nigde ne piše. Pa vas pitam, gospodo, odakle ste vi i za koga navijate? Ili ste tu da sve radite da prodate više lajkova, a ne da izveštavate“, rekao je Pešić.

Reprezentacija Srbije u polufinalu Olimpijskih igara (četvrtak, 8. avgust) sastaje sa boljim iz duela u kojem se sastaju Brazil i SAD.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari