Selektor Pešić upozorava pred meč sa Portorikom: Mogu da nas pobede ako ih ne shvatimo ozbiljno 1foto Peđa Milosavljević Starsport

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je u najavi utakmice drugog kola olimpijskog turnira protiv selekcije Portorika, koja se igra u sredu 31. jula (17.15) u Lilu, da njegovi igrači ne smeju da potcene sledećeg protivnika u Grupi C.

U utakmicama prve runde Srbija je izgubila od selekcije SAD, dok je Portoriko poražen od Južnog Sudana.

„Portoriko je ekipa koja je vrlo jaka u tranziciji. Orjentisani su ka napadu, stigao im je i Alvarado koji ima izuzetan status u Nju Orleansu. On je njihov najbolji odbrambeni igrač i šuter, menja ritam igre i rezultata. Nije običan NBA košarkaš. Oni su od prošle godine ostali isti, samo se pojačali sa njim“, rekao je selektor Pešić, a zatim dodao:

Selektor Pešić upozorava pred meč sa Portorikom: Mogu da nas pobede ako ih ne shvatimo ozbiljno 2
Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

„Njihova prednost je kontinuitet jer dugo godina zajedno igraju. I druga prednost je taj napad. Mi samo sa normalnim napadom – da kažem normalnim, ne mora da bude ništa ekstravagantno, uz veoma dobru odbranu – možemo da uzmemo težinu pod svoje ruke. S njima će biti teška utakmica – zašto? Mi smo favoriti, to niko ne može da nam oduzme. Niti mi govorimo da nismo favoriti. Ali, to je opasna ekipa koja je izuzetno dobra u napadu – posebno četiri ‘mala’ beka.

Pešić upozorava da Portoriko može da pobedi Srbiju, ukoliko ih posluži šut za tri poena iz tranzicije.

„Mogu da nas dobiju – ne na čisti kvalitet, nego na rizik, na prvi šut. Oni prosečno šutiraju od 30 do 35 puta za tri poena. Mi to moramo da im oduzmemo. Gde se najviše šutiraju trojke? U tranziciji. Moramo ranije da se vratimo u odbranu, da imamo dobru koncentraciju i da sprečimo šut za tri poena“, objasnio je selektor košarkaša Srbije.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari