Selektor Pešić posle poraza Srbije od „drim tima“: Prva četvrtina nerešeno, poslednju smo dobili 1Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

Trener košarkaša Srbije Svetislav Pešić rekao je posle pripremnog meča sa SAD u kojem su „orlovi“ izgubili sa 105:79, da su njegovi igrači imali priliku da se uvere u snagu Amerikanaca.

On je dodao i da Srbija nije bila u mogućnosti da pokaže sve što može.

„Videli smo snagu i individualni kvalitet američke reprezentacije. Podelio sam utakmicu na dva dela, prvi smo izgubili 14, drugi 12 poena. Dobili smo poslednju četvrtinu, a igrali nerešeno u prvoj. Očigledno se radi o fantastičnoj ekipi, ali mi nismo bili u mogućnosti da pokažemo sve kvalitete, iz poznatih razloga“, rekao je Pešić.

On se osvrnuo i na to da je nekoliko igrača Srbije povređeno.

„Dobrić je posle sedam dana opet u stroju i nama je važno da igra. Petrušev je opet ponovo odigrao dobru utakmicu. Nismo mogli da računamo na Bogdanovića i Milutinova, dok ostali dolaze u formu, poput Micića, a dugo nije igrao. Očekujem da narednih dana napredujemo. Ako ne bude nepredviđenih povreda, možemo dobro pripremljeni da odemo na Olimpijske igre“, dodao je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari