Selektor Pešić posle prve utakmice u Abu Dabiju: Australija ili Amerika, nama je to isto 1Foto: STARSPORT

Trener košarkaša Srbije Svetislav Pešić rekao je posle utakmice u kojoj je njegov tim izgubio od Australije (84:73) na pripremnom turniru u Abu Dabiju, da su „orlovi“ odigrali solidnu odbranu, a da je napad trpeo zbog izostanka Bogdanovića i Dobrića, kao i povrede Marinkovića.

„Sve je onako kako smo i očekivali. Mi smo dali energiju, naravno tu su malo i problemi, neki ne mogu da igraju, neki su se povredili u toku utakmice. Naravno, tu se izgubi malo kontinuitet i pre svega u napadu. U odbrani smo dali energiju, bilo je to na nivou kakav je bio na prvoj utakmici sa Francuzima. Sve je to bilo sa nekim sitnim greškama, ali je energija postojala“, rekao je Pešić, a zatim dodao:

“ Oni u poslednjoj četvrtini nisu napravili nijedan faul, a igrali su dosta jako. Nismo uspeli da mirnije naše napade organizujemo, malo smo možda bili nervozni i umorni zbog velike energije koju smo davali u odbrani jer igramo protiv ekipe koje je odlična u tranizciji. Trpe noge, noge se umore, košarka jeste i šut i pas i dribling, ali za to moraš da imaš sveže noge. Mi smo tu malo u napadu, naš sistem moramo da igramo malo preciznije“.

Reprezentacija Srbije u sredu (18.00) igra protiv selekcije SAD, poslednji meč na turniru u Abu Dabiju.

„Ništa, sve isto, ista utakmica kao danas. Ništa se tu ne menja. Mi se pripremamo, ne gledamo da li je Australija ili Amerika, sve je to isto. Ne može da se dobije svaka utakmica, to ne postoji u vrhunskom sportu, ali od svake utakmice u pripremnom periodu može puno da se dobije i nauči“, zaključio je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari