Preokret za istoriju, Jokić pokazao da je najbolji na svetu: Mediji “iz regiona” o pobedi košarkaša Srbije nad Australijom 1Foto: Starsport

Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara pobedom nad Australijom (95:90), u meču u kojem su u drugoj četvrtini imali zaostatak od 24 poena razlike.

Trijumf ekipe Svetislava Pešića posle velikog preokreta izazvao je burne reakcije u medijima „iz regiona”.

“Čudesan povratak Srbije za polufinale Olimpijskih igara. Okrenuli su Australijance nakon -24”, napisao je zagrebački “Index.hr”.

Jutarnji list je izveštaj sa utakmice objavio pod naslovom: “Srbija u deliriju! Pogledajte kako je Nikola Jokić spasao susjede, sada ih čekaju apsolutni favoriti”.

“Preokret Srbije za povijest, od -24 do polufinala”, objavio je hrvatski “Sport klub”.

Portal “24sata.hr” slično je doživeo trijumf Pešićevog tima: “Epski preokret za polufinale! Od Australaca su Srbi gubili 24 koša razlike pa slavili u produžecima”.

Preokret za istoriju, Jokić pokazao da je najbolji na svetu: Mediji “iz regiona” o pobedi košarkaša Srbije nad Australijom 2
Foto: Starsport

Podgorički “cdm.me” unapred je najavio duel sa Amerikancima i taj meč nazvao mega duelom: “Orlovi od -24 do trijumfa nad Australijom: Na pomolu mega duel sa drim timom u polufinalu”.

“Meč za pamćenje u Bersiju: Srbija istopila minus 24, a onda je klasa Jokića riješila Australiju”, objavio je portal crnogorskog dnevnika “Vijesti”.

I na sarajevskom “mondo.ba” ističu sjajnu partiju Nikole Jokića: „Srbija je u polufinalu! Nikola Jokić u Parizu pokazao ko je najbolji na svijetu!“

„Nerealan preokret Srbije: Orlovi u nestvarnom meču dobili Australiju!“, naslov je izveštaja koji je objavio “sport.ba”.

Košarkaši Srbije u polufinalu, koje je na programu u četvrtak 8. avgusta, igraju sa pobednikom susreta između Brazila i SAD.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari