Košarkaši Srbije izgubili od Australije u pripremnom meču u Abu Dabiju 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Australije reztultatom 84:73 (20:15, 19:25, 23:19, 22:14) na pripremnoj utakmici za Olimpijske igre.

Duel koji je odigran u sklopu turnira u Abu Dabiju odlučen je tri minuta pre kraja Australija došla do prve dvocifrene prednosti (78:67).

Ekipa selektora Svetislava Pešića nastupila je bez Bogdana Bogdanovića i Ognjena Dobrića, dok je Vanja Marinković u 25. minutu napustio parket zbog povrede.

Filip Petrušev je sa 17 poena bio najefikasniji u svom timu, Nikola Jokić je imao 14 poena i 14 skokova, dok su po 12 dodali Aleksa Avramović i Nikola Milutinov, Vanja Marinković je postigao sedam poena, a Vasilije Micić je uz šest poena imao osam asistencija, ali i veliki broj izgubljenih lopti.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Peti Mils sa 28 poena, Dante Egzum je ubacio 15 poena, i dodao sedam skokova i četiri asistencije, a Džoš Gidi je dodao 13 poena.

Reprezentacija Srbije naredni pripremni meč na turniru u Abu Dabiju igraju u sredu, kada se od 18 časova sastaju sa selekcijom SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari