Košarkaši Srbije izgubili od SAD na pripremnoj utakmici u Abu Dabiju, "orlovi" leteli 15 minuta 1Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije SAD rezultatom 105:79 (28:28, 31:17. 24:13, 22:21) na poslednjoj pripremnoj utakmici turnira u Abu Dabiju.

U prvom susretu ove dve selekcije od 2019. godine, kada su se sastali na Svetskom prvenstvu u Kini, Amerikanci su prvi put došli do dvocifrene prednosti (53:42) krajem druge četvrtine.

Ekipa Svetislava Pešića, koja je nastupila bez Bogdana Bogdanovića i Nikole Milutinova, dobro je ušla u meč, povremeno imala i vođstvo, ali je u finišu poluvremena sa nekoliko promašenih šuteva i izgubljenih lopti dozvolila protivniku da napravi osetniju rezultatsku prednost.

Početkom drugog poluvremena Amerikanci su stigli i do 20 poena prednosti, a zatim rutinskom i na momente atraktivnom igrom stigli do ubedljive pobede.

Nikola Jokić sa 16 poena je bio najefikasniji za Srbiju, pratio ga je Aleksa Avramović sa 14, a dvocifreni su bili još Filip Petrušev sa 11 i Ognjen Dobrić sa 10 poena.

U „drim timu“ najviše se istakao Stef Kari sa 24 poena i šutom za tri poena 6/9, pratio ga je Bem Adebajo sa 17, a dvocifreni su bili još Entoni Edvards sa 16 i Lebron Džejms sa 11 poena.

Srbija i SAD će biti rivali i u prvoj utakmici grupne faze predstojećeg olimpijskog turnira, a rivali u Grupi C će im biti Južni Sudan i Portoriko.

Reprezentacija naredni pripremni meč igra 21. jula protiv Japana u Beogradu, a dan kasnije sastaje se sa Grčkom, takođe u „Areni“, u utakmici koja će biti generalna proba za nastup na Olimpijskim igrama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari