Srpski centar nezainteresovan za ulazak na spisak "legendi", Bogdanović objasnio da Jokić “ne igra zbog cifara” 1Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Srpski centar Nikola Jokić proveo je 23 minuta na parketu u duelu u kojem je Srbija pobedila Portoriko sa 107:66 i za to vreme zabeležio 14 poena, 15 skokova i devet asistencija.

Iako mu je nedostajala jedna asistencija za “tripl-dabl” čini se da Jokić nije mnogo žalio zbog činjenice da bi postao tek četvrti košarkaš u istoriji Igara kome je to pošlo za rukom.

Šta je, tu je“, odgovorio je Jokić na pitanje litvanskog novinara Donatasa Urbonasa iz „Basketnjuza“ da li mu je žao zbog propuštene prilike da uđe u “legendu”.

Selektor Svetislav Pešić takođe je olako prošao preko ove teme.

„Nismo znali ništa. Hajmo dalje,“ odgovorio je Pešić na pitanje novinara da li je znao da je Jokiću nedostajala jedna asistencija za tripl-dabl kad je izašao iz igre.

Kapiten Bogdan Bogdanović bio je rečitiji o toj temi.

„Jedan navijač je vikao ‘vrati Nikolu‘. Ipak, mislim da mu je dojadila buka spolja oko statistike. To je zato što je dominantan i reći ću vam da ne igra zbog cifara“, bio je jasan bek Srbije.

Košarkaši koji su zabeležili “tripl-dabl” na Olimpijskim igrama su sovjetski velikan Aleksandar Belov (Montreal 1976), zatim Lebron Džejms (London, 2012) i Luka Dončić na Igrama u Tokiju 2021.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari