Selektor Pešić o srpskoj košarci: Klimaju glavom kada pričam o problemima, a ništa se ne preduzima 1Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas na svi „klimaju glavom“ kada on govori o problemima sistema košarkaških takmičenja u Srbiji, ali da niko ništa ne preduzima tim povodom.

Pešić je za Radio-televiziju Srbije naveo da je Srbija jedina košarkaška zemlja koja nema svoju ligu, a da je trenutni sistem takmičenja „potpuno prevaziđen“.

„Mi pričamo, zamajavamo svet i govorimo o sistemu takmičenja na nivou Evrope, kao on je upitan, a samo da se mi vratimo kod nas i vidimo da je naš sistem takmičenja prevaziđen. Mi moramo pod hitno, to će zavisiti ne samo od Košarkaškog saveza Srbije, ne samo od ljudi iz malih krugova, to će pre svega zavisiti od Crvene zvezde i Partizana kao naših najboljih košarkaških klubova“, kazao je Pešić.

Naveo je da da za velike stvari nije važan jedan čovek, već da su važni sistem i strategija.

„Nije ponekad važno ni da li je reprezentacija osvojila medalju, ili da li su reprezentativne selekcije napravile uspeh na takmičenjima – mi imamo velikih problema i to moramo da priznamo“, kazao je Pešić.

Prema njegovim rečima, srpska košarka ima velikih problema, jer ima i velike ciljeve, jer je popularnost košarke u Srbiji velika, pa je potrebno da počne da se razmišlja na drugi način.

„Sve ovo što ja govorim, kada je u pitanju košarka u Srbiji – svi klimaju glavom, a rezultata nema. Nema ni pokušaja, nema ni akcija“, rekao je Pešić.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari