Svetislav Pešić posle pobede košarkaša nad Portorikom: Zbog dobre odbrane videlo se koliko smo talentovani u napadu 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Svetislav Pešić rekao je posle utakmice u kojoj je njegov tim pobedio Portoriko (107:66) u drugom kolu košarkaškog turnira, da je zadovoljan partijom u trećoj četvrtini.

„Od početka smo energetski bili na visokom nivou na obe starne terena. Dali smo maksimum u ovom trenutku. Imali smo malo problema u odbrani, nismo uspeli da zaustavimo šuteve rivala iz kornera, ali ono što je najvažnije za mene i svakog trenera je da je u trećoj četvrtini na kraju posao odrađeno na najbolji mogući način,“ rekao je Pešić.

On je dodao da je ponosan zbog činjenice da su igrači uradili ono što je dogovoreno u svlačionici.

„Portoriko ima iskusan tim koji živi od šuta. To smo im oduzeli. Njihova dva najbolja igrača Alvarada i Vatersa smo izbacili, a to je zasluga košarkaša koji su ih čuvali. Dobili su specijalne, ali i zasluga onih koji su im pomagali. Timska odbrana na Alvaradu je bila na najvišem mogućm nivou. Uspeli smo da ih neutrališemo i radujemo se što je tako. Uvek je lepo da imamo reakciju na zadatke koje postavimo.To je prvi i osnovni cilj. Sve je važno, ali najvažnije je da dogovor koji postignemo igrači ispoštuju maksimalno. Ne živim u iluizijama da kažem da je prevelika razlika. Jeste, ali je ona proizvod naše fantastične odbrane, a kada tako igramo dolazi do izražaja naš talenat koji je neosporan u napadu,“ naglasio je Pešić.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari