Vasilije Micić posle trijumfa u četvrtfinalu Olimpijskih igara: Australijanci su nanjušili krv, ali smo uspeli da se nekako vratimo 1Foto: Starsport

Vasilije Micić rekao je posle pobede nad Australijom (95:90) i plasmana Srbije u polufinale Olimpijskih igara, da su “orlovi” mogli da reše pitanje pobednika u poslednjoj četvrtini, ali da im je ponestalo snage.

On je dodao da je ovakav rasplet i trijumf posle produžetka “možda i slađi”.

„Ovo je iskustvo igranja košarke, da budemo spremni da pobedimo u poslednjoj sekundi. Prvo da SAD pobedi Brazil, pa ćemo videti. Pokušaćemo da se spremimo u odnosu na ono prvo iskustvo s njima. Moramo da ohladimo glave i spremimo se“, istakao je Micić.

On se osvrnuo i na činjenicu da je Australija imala 24 poena prednosti tokom druge četvrtine (46:22).

„Australijanci su nas uništili, nanjušili su nam krv, nekako smo uspeli da se vratimo u igru i odigramo dobro taj produžetak. Treba da učimo iz svakog napada, hteli smo da pobedimo i u poslednjoj četvrtini, ali kao da je nestalo snage. Onda se pojavi Avramović sa beskonačnom energijom i izuzetno ga poštujem. Svi momci su ovde veoma bitni da bismo bili tim.“ , rekao je plejmejker “orlova”, a zatim dodao:

„Ovakve su eliminacione utakmice, ako misliš da je sve gotovo, promeni se. Sreća da imamo iskustva za ovakve stvari. Ovakva je pobeda možda i slađa. Svi imamo rutinu kako se oporavljamo, da se igra dan za dan i slično. Treba da se smire strasti i telo pripremi“, rekao je Micić.

U polufinalu, koje je na programu u četvrtak 8. avgusta, Srbija čeka pobednika meča između SAD i Brazila.

„Ne znam da li ćemo gledati Amerikance, verovatno u hotelu. Razmišljam da moraš da igraš sa najboljima ako hoćeš da napraviš nešto veliko”, rekao je Micić.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari