Košarkaši Francuske stigli do prve pobede na Olimpijskim igrama 1Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Košarkaška reprezentacija Francuske slavila je protiv Brazila u prvom kolu grupe B na Olimpijskim igrama rezultatom 78:66 (15:23, 24:13, 18:9, 21:21).

Selekcija koju sa klupe predvodi Aleksandar Petrović je bolje „otvorila“ meč i zahvaljujući pre svega pogođenim šutevima za tri poena bila u prednosti.

Ista je u jednom trenutku prvog poluvremena iznosila i 12 poena razlike 29:17, ali su se „Trikolori“ ubrzo „probudili“ i pre svega zahvajući Viktoru Vembanjami došli do izjednačenja, a zatim i do blagog vođstva.

Utakmicu je prelomila treća četvrtina, kada je stao šut Brazilaca, a sjajnog i kreativnog pleja Marselinja Uertasa u odbrani preuzeo Nikolas Batum.

U reketu su stajali visoki Vembenjama i Gober, pa su Brazilci odustajali od prodora kako ne bi na polaganju bili izblokirani, ali je šut za tri poena u potpunosti zakazao i tu su Francuzi iskoristili da odu na dvocifrenu razliku.

Ipak, u poslednjoj deonici smo videli pravu malu dramu, Brazil je zaigrao mnogo bolje u napadu i prišao na samo četiri poena zaostatka – 52:48, ali više od toga izabranici Ace Petrovića jednostavno nisu mogli.

Francuzi su taj nalet protivnika odbili pogođenim trojkama i na kraju rutinski slavili.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari