Košarkašice Srbije zaustavljene u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Košarkašice Srbije izgubile su od Australije rezultatom 85:67 (26:19, 22:13, 24:16, 13:19) u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu.

„Orlice“ nisu odigrale najbolju utakmicu na turniru, mada Australija jeste bila favorit uoči utakmice.

Uprkos porazu izabranice Marine Maljković su ostavile dobar utisak u Parizu budući da su u jako teškoj grupi ostvarile dve pobede nakon kojih su obezbedile učešće u nokaut fazi, ali su u četvrtfinalu ukrstile sa jednim od najvećih favorita za medalju u ženskoj košarci na ovogodišnjim igrama.

U svakom sučaju, nova generacija srpskih košarkašica plasmanom među osam najboljih na Olimpijskim igrama ispunila je očekivanja javnosti.

Australija je od starta bila bolja i posle prve četvrtine imala sedam poena prednosti. U drugoj deonici nastavile su naše košarkašice sa lošom igrom i dozvolile su Australijankama da na poluvreme odu sa plus 16 (32:48).

Nastavila je Australija sa mnogo boljom igrom, i tri minuta pre kraja treće deonice stigle i do 28 poena prednosti i već u tom trenutku rešile pitanje pobednika.

U poslednjoj deonici, Australija je kontrolisala dešavanja na terenu i bez većih poteškoća izborila plasman u polufinale.

Najefikasnija u poraženom timu bila je Jovana Nogić sa 17 poena, a Anđela Dugalić je ubacila 14 dok je u pobedničkoj ekipi bolja od ostalih bila Alana Smit sa 22 poena.

Australija će u polufinalu igrati sa boljim iz duela SAD – Nigerija.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari