Marica Perišić bez polufinala, ali nije sve izgubljeno 1EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Ukoliko kanadska džudistkinja izbori mesto u finalu, Srpkinja bi mogla da se bori za bronzu.

Velika šteta! Odličnu borbu imala je Perišićeva u četvrtfinalu, borila se protiv dvostruke svetske šampionke koja je u Pariz doputovala kao aktuelna vicešampionka na planeti.

Nažalost, naša džudistkinja nije uspela da iznenadi Kristu Deguči, Japanku koja nastupa za Kanadu, pošto je izgubila u produžetku.

Rivalka je prva došla do zlatnog boda i to na nekih dvadesetak sekndu pre kraja dodatnog minuta.

Marica je Olimpijske igre dočekala kao deveta na rang listi i može se reći da je možda i premašila očekivanja, s obzirom na to da je u prve dve runde bila bolja od rivalki iz Nepala i Kineskog Tajpeha.

Nažalost, reprezentativka Kanade ispostavila se kao neprelazna prepreka u ovom trenutku i kao protivnica sa većim iskustvom.

Perišićeva je bila aktivna tokom čitave borbe, u više navrata je pokušavala da dođe do poena, rizikovala je  svesno i sigurno da može biti ponosna na nastup u četvrtfinalu.

Krista Deguči je dobila i dve šido kazne zbog nepravilnih zahvata (posle treće se rivalu daje poen) ali je na kraju uspela da se nađe među četiri najbolje.

Ipak, Perišićeva nije izgubila sve šanse, ukoliko se reprezentativka Kanade plasira u finale, naša džudiskinja bi kroz repasaž uspela da dođe do prilike da se bori za bronzu.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari