Marina Maljković nezadovoljna igrom u pobedi protiv Nigerije: Krivo mi je jer treniramo krvavo, a publika nije videla ni 20 odsto od toga 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U poslednjoj pripremnoj utakmici za Olimpijske igre ženska košarkaška reprezentacija Srbije je savladala Nigeriju, koja takođe ide u Lil, ali selektor Marina Maljković ne vidi ništa dobro u toj pobedi.

Nije to igra, smatra ona, koja donosi medalje, a košarkašice su se iz Rija 2016. pod njenom rukom vratile s bronzom, a u Tokiju 2021. su bile polufinalistkinje i još jednom igrale u meču za treće mesto.

„Ništa nije valjalo. Bile smo bolje protiv Francuske iako smo taj meč izgubili. Odbrana je bila jako loša i ovo nije slika ženske košarke koju smo hteli da pokažemo beogradskoj publici. Naravno, i da smo odigrali najlepšu utakmicu, ne bi bilo sigurno da ćemo tako igrati na Olimpijskim igrama. Imamo mnogo da popravimo za malo treninga. Nije izgledalo na terenu onako kako treniramo, to je najveći problem. Treniramo mnogo bolje nego što smo pokazali. Žao mi je zbog publike što nismo pokazali kvalitet ženske košarke, sve ono što možemo da uradimo, da pokažemo kako treniramo svaki dan, a nismo  pokazali ni 20 odsto. Radićemo narednih dana na tome da potpuno drugačije otvorimo prvu utakmicu, pre svega u odbrani“, ističe Marina Maljković.

I dalje je obrazlagala da je protiv Nigerije slika bila potpuno drukčija od one na treninzima.

„Treniramo krvavo, ujutru, uveče, duže od svih drugih rivala. Mi smo pripreme počeli 25 dana pre svih ostalih. Zašto? Pa, da bismo nadoknadili to neiskustvo, i onda naravno da ti je krivo i onda ekipa ne radi ono što radi svaki dan, ali to na stranu. Opet, ženska košarka zbog svih svojih rezultata, ali i rezultata prethodnih generacija nije zaslužila da tako olako dignemo ruke. Meni je okej, ako ste nas otpisali, i FIBA nas je otpisala, videćemo šta će biti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari