Marina Maljković: Nismo uspele da kontrolišemo emocije 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije izjavila je danas posle poraza od Španije da njene igračice nisu uspele da iskontrolišu emocije.

„Ništa novo, gore-dole sa neiskusnom ekipom. Pobeda protiv Kine bila je mnogo velika za nas. To ne možemo da im oduzmemo. One su poletele, presrećne su što su u Parizu. I ova utakmica je pokazala da nisu mogle na pravi način da kontrolišu emocije. Španija ima veliko iskustvo sa jakih takmičenja i dobile su nas „jedan na jedan“. Mnogo su doprinele Konde i Alba, a ranije nisu igrale. Uzele su loptu u ruke u ključnim momentima i igrale jedan na jedan. Mi to apsolutno nismo mogli da odbranimo“, rekla je Maljković, a preneo KSS.

„Nismo ispoštovale ništa što smo se dogovorile. Na kraju smo se vratile. I opet pokazale da može. Nažalost, sve igračice su bile previše srećne zbog odlaska u Pariz. Idemo odmah posle meča da nastavimo da radimo“, dodala je Maljković.

Srbija je danas poražena od Španije sa 62:70 u poslednjem, trećem kolu grupne faze Olimpijskih igara. I pored poraza, Srbija je sa dve pobede u prva dva kola obezbedila plasman u četvrtfinale.

„Ima velike šanse da nam protivnik u četvrtfinalu bude Nemačka. Moramo da sačekamo njihovu utakmicu sutra. Ali, opet, ništa ne mora da znači. Jer turnir je takav da ne može da se napravi računica. Ovi koji igraju sutra oni mogu malo više da računaju, jer znaju šta se dešavalo danas. Ništa, sačekaćemo“, rekla je Maljković.

„Koga god da dobiješ u četvrtfinalu, isto je. Šta? Lakša je Australija nego Nemačka ili Nigerija od Kanade. Mi ni danas u tri četvrtine nismo bili na nivou. Na utakmici protiv Portorika nismo bili mi 15 minuta. Protiv Kine je bilo bez greške, primer šta i kako. Velika utakmica. Sad sa Španijom smo samo u poslednjoj četvrtini uradili šta smo se dogovorili. U četvrtfinalu, ko god da bude, zavisi isključivo od nas i od naše igre. Da se skupimo i da budemo to što treba da budemo“, rekla je Maljković.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari