Kad i gde možete gledati nadmetanje Mikeca i Arunović za zlato u Parizu 1Zorana Arunović i Damir Mikec na strelištu u Šateruu Foto: Fonet/AP

Naši strelci uspeli su u miks dublu da obezbede medalju, a u utorak će imati priliku da se takmiče za zlato.

Damir Mikec i Zorana Arunović danas su u kvalifikacijama, u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, zauzeli drugo mesto, izborivši se tako za mesto u finalu.

Automatski su osvojili medalju, samo što će u utorak odlučivati o tome da li će biti srebrna ili zlatna.

Pravila u miks dublu nešto su drugačija u odnosu na pojedinačnu konkurenciju.

U kvalifikacijama je učestvovalo 17 parova, a samo četiri su nastavila takmičenje u borbi za medalju.

Treći i četvrti u utorak će pucati za bronzu, dok će se od 9.30 za zlato takmičiti turski par Seval Ilajda Tarhan – Jusuf Dike protiv Damira Mikeca i Zorane Arunović.

Naši reprezentativci su u kvalifikacijama „upucali“ 581 krug, dok su rivali za zlato imali krug više.

Direktan prenos takmičenja biće na RTS1, a Mikec i Arunovićeva imaće priliku da prvi put u svojim impresivnim karijerama osvoje zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Arunović će kvalifikacije pamtiti do kraja karijere, jer je uspela da posle dva četvrta mesta na Olimpijadi, prvi put osvoji odličje. U odnosu na nju, Mikec je u Tokiju došao do srebra.

Srpski strelci nastavili su sa osvajanjem odličja na Olimpijskim igrama. Jasna Šekarić je neprikosnovena sa čak pet olimpijskim odličja, jednim zlatom, tri srebra i jednom bronzom.

Među osvajačima medalja su i Milenko Sebić (Tokio 2021. – bronza), Ivana Maksimović, danas Anđušić (London 2012. – srebro) i Andrija Zlatić (London 2012. – bronza).

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari