Damir Mikec: Presrećan sam 1Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec izjavio je danas posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu da je presrećan ali da će tek morati da sumira utiske kako bi shvatio da je „sve ovo stvarno“.

„Moram da sumiram utiske i vidim da je sve ovo stvarno. Jako je velika stvar, popeti se nakon Tokija stepenik više. Presrećan sam, malo sam psihički pao posle mog finala i dobrog polufinala. Federacija nam je malo neorganizovana pa nam menjaju pravila par meseci pred OI“, izjavio je Mikec.

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su zlatnu medalju u disciplini vazdušni pištolj 10 metara u mešovitoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Parizu.

„Verujem u Zozu (Zorana Arunović) i ona u mene, osvojili smo svašta i ovo je više nego zasluženo. Evropske, svetske, mediteranske medalje… Kompletirali smo i naše karijere s ovom medaljom. Stisli smo zube i radili naporno, živimo blizu pa smo se dobro spremili. Sada odmor, ceo avgust i septembar“, dodao je Mikec.

Srbija je u neizvesnom finalu pobedila Tursku sa 16:14.

„Kada sportista kaže da nije svestan, znači da nije izašao iz priče. Sećam se kad me je u Tokiju „puklo“, kad sam otišao u selo i njih 50 kolega sa trenerima. Vikali su i navijali, emocije su me obuzele tada, ali ih je bilo i na liniji. Žao nam je što se streljaštvo gleda samo u ovim prilikama“, rekao je Mikec.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari