Najzad dostojno olimpijske krune: Vaterpolisti Srbije potopili domaćina i ušli u četvrtfinale 1Foto: Beta AP/Luca Bruno

Vaterpolisti Srbije pobedili su Francusku 15:8 (4:2, 4:2, 4:2, 3:2) u četvrtom kolu B grupe na Olimpijskim igrama.

Ovim trijumfom „delfini“ su obezbedili plasman u četvrtfinale, a nakon poslednje utakmice u grupi protiv Mađarske znaće se ko će im biti rival u borbi za polufinale.

Vaterpolisti Srbije su osigurali četvrto mesto u grupi, a ukoliko u poslednjem kolu savladaju Mađarsku biće treći.

Izabranici selektora Uroša Stevanovića odigrali su perfektnu utakmicu, možda i najbolju od početka vaterpolo turnira u Parizu.

Odbrana je bila granitna, realizacija sa igračem više gotovo perfektna, a u napadu se nije žurilo već su se čekala najbolja moguća rešenja za realizaciju.

Naši vaterpolisti su bolje ušli u meč i posle prve četvrtine imali dva gola prednosti, a na poluvreme su otišli sa plus četiri 8:4.

Francuska je sa dva vezana gola na startu treće četvrtine smanjila zaostatak na 6:8, ali je nalet Francuza zaustavio Nikola Jakšić golom iz daljine, nakon gola Viktora Rašovića Srbija je ponovo vratila četiri gola prednosti 10:6.

Sa nova tri gola Srbija je u poslednju deonicu ušla sa maksimalnih plus šest 12:6.

Srbija je bez većih poteškoća sačuvala prednost u poslednjoj četvrtini i pobedom, kolo pre kraja, obezbedila plasman u četvrtfinale.

Srbiju su do pobede predvodili Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Nemanja Ubović i Radomir Drašović sa po dva gola, a po jednom su se u listu strelaca plasirali Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Nikola Dedović, Nikola Jakšić, Nemanja Vico, Petar Jakšić i Viktor Rašović.

Najefikasniji kod Francuske bili Mehdi Marzuki i Tomas Verno sa po dva pogotka.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari