NBA prenosi utakmicu Srbije i Francuske 1Foto: EPA-EFE/FRANCIS R. MALASIG

Još uvek nije poznato da li će neki domaći emiter uspeti da na vreme preuzme emitovanje prijateljske utakmice 12. jula.

Košarkaši Srbije otputovali su danas za Lion u kome će sutra odigrati prijateljski meč protiv Francuske (21.00).

Nakon dva duela zatvorenog tipa protiv Holandije (obe pobede) izabranici selektora Svetislava Pešića odigraće prvu prijateljsku utakmicu otvorenog tipa u okviru priprema za Olimpijske igre u Parizu.

Dule će imati i ceremonijalnu težinu, s obzirom na to da će dres Tonija Parkera sa brojem „9“ biti povučen iz upotrebe .

Nema sumnje da će meč privući ogromnu pažnju javnosti, ali bi lako moglo da se desi da u Srbiji gledaoci neće moći da isprate meč putem televizijskog prenosa, koji još uvek nije obezbeđen.

Za sve one koji bi žarko želeli da isprate meč najkompletnijeg NBA košarkaša Nikole Jokića i verovanto budućeg MVP najkvalitetnije lige Viktora Vembanjame moći će to da urade preko NBA platforme!

Preciznije, preko NBA aplikacije, sajta NBA.com, kao i Youtube kanala NBA.

Nažalost, za sada nije poznato da će bilo koja televizija sa nacionalnom frekvencijom ili kablovski operater prenositi meč iz Liona.

Reprezentacija Srbije neće nastupiti u kompletnom sastavu s obzirom na to da se Nikola Jović oporavlja od povrede skočnog zgloba, dok je Dejan Davidovac doživeo lakšu povredu kuka na meču sa Holandijom i nejjega očekuje oko sedam dana oporavka.

Nakon duela u Lionu, košarkaši Srbije otputovaće za Dubai gde će 16. jula odigrati meč sa Australijom, a dan kasnije protiv SAD.

Domaća publika imaće priliku da pozdravi Bogdana Bogdanovića i siagrače 21. jula kada će ugostiti Japan, a u planu je još jedna utakmica do polaska za Francusku 24. jula.

Reprezentacija Srbija na sutrašnjem duelu imaće 14 igrača u rotaciji: Bogdana Bogdanovića, Nikolu Jokića, Vasilija Micića, Marka Gudurića, Nikolu Milutinova, Ognjena Dobrića, Aleksu Avramovića, Ognjena Jaramaza, Alekseja Pokuševskog, Vanju Marinkovića, Filipa Petruševa, Dušana Ristića, Uroša Plavšića i Aleksu Radanova.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari