Novak Đoković neko koga treba pratiti na Igrama u Parizu 1Foto: EPA-EFE/TIM IRELAND EDITORIAL USE ONLY

Britanski „Bi-Bi-Si“ načinio je listu 11 zvezda među učesnicima Olimpijskih igara koje treba pomno pratiti, a među njima je i Novak Đoković.

– Olimpijsko zlato je jedino što nedostaje u kolekciji 24-strukog grend slem šampiona Đokovića. Nije krio da mu je ovogodišnji glavni cilj da bude na najviđoj stepenici podijuma na Parizu 2024. U Tokiju 2020., kada je bio na putu za „Zlatni slem“ – sva četiri glavna grend slema plus olimpijsko zlato – izgubio je od konačnog šampiona Aleksandra Zvereva u polufinalu, a takođe je poražen u meču za bronzanu medalju. Đoković ima istoriju oporavka nakon nedaća i od njega se očekuje da nadomesti to ogromno razočarenje. Ali 37-godišnjak nema najbolju godinu iza sebe, nije uspeo da osvoji titulu do sada u istoj i više se ne nalazi na vrhu svetske rang liste. Povreda je prekinula njegovo Otvoreno prvenstvo Francuske pre četvrtfinala i, iako je ovog meseca stigao do finala Vimbldona sa steznikom na kolenu, Karlos Alkaraz ga je nadigrao. Međutim, ako je u formi, napredak u odnosu na bronzu koju je osvojio u Pekingu 2008. mogao bi biti na vidiku – piše BBC.

Pored Đokovića na listi su Noa Lajls, Antoan Dupon, Neradža Čopra, Olga Karlan, Stefon Kari, Simon Bajls, Leon Maršan, Kejti Ledeki, Fejt Kipjegon, Šeli-En Frejzer-Prajs.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari