Novak Đoković pokazao zlatnu medalju svojim navijačima u “Šampionskom parku”: Ostvario sam san, najveći uspeh u karijeri 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Novak Đoković pojavio se pred navijačima sa zlatnom medaljom u „Šampionskom parku“ u Parizu i tom prilikom još jednom se obratio mnogobrojnoj publici.

Zahvalio se Đoković na francuskom na aplauzima publike, a onda je iskazao značaj zlatne medalje.

„Ovo je san svakog atlete. Kad ste mladi razmišljate o tome da reprezentujete svoju zemlju na OI. Postoje sjajni turniri, grend slemovi. Rolan Garos je jedan od najvećih teniskih turnira na svetu. Kada igram na Olimpijskim igrama predstavljam Srbiju, a to je velika čast i privilegija. Ovo je najveći uspeh koji sam imao ikada. Nikada nisam osetio u životu na teniskom terenu takve emocije kada sam osvojio poslednji poen“, rekao je Đoković, a zatim dodao:

„Bio sam bolji od mlađih momaka, osvojio sam zlato i to je ostvarenje sna. Nisam mogao ništa veće da sanjam od ovoga“.

Najveći teniser svih vremena je pohvalio publiku, a zatim se i našalio:

„Sjajni ste navijači, najbolji ste. Svi stadioni su puni, hteo sam da idem nešto da gledam, ali nije bilo karata za mene, mogli ste nekome da ukradete kartu za mene. Šalim se, ali je zaista bilo zadovoljstvo. OI su najvažniji sportski događaj u istoriji sporta. Meni su ovo pete, nosio sam zastavu Srbije u Londonu i mislio da je to najbolji osećaj sve do juče dok nisam osvojio zlato. Hvala vam svima što ste ovo uveličali“, rekao je Đoković.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari