Odbojkašice Srbije u dramatičnom meču izgubile od Amerikanki u drugom kolu olimpijskog turnira 1Foto: Fonet/AP

Odbojkašice Srbije izgubile su od selekcije SAD sa 3:2 (25:17, 25:20, 20:25,14:25, 17:15) u drugom kolu olimpijskog turnira u Parizu.

Šampionke sveta, koje su u prvom kolu Grupe A savladale Francusku (3:0), u poslednjoj utakmici grupne faze sastaće se sa Kinom, a taj meč je na programu u nedelju 4 avgusta (17.00).

U duelu sa Amerikankama, koje brane zlatnu medalju sa Igara u Tokiju, ekipa Đovanija Gvidetija je izgubila prva dva seta, potom zaigrala mnogo ubedljivije i stigla do petog, odlučujućeg perioda, ali nije imale snage za veliki preokret.

U uzbudljivom, poslednjem setu, u kojem su se rivalke smenjivale u vođstvu, Amerikanke su pri rezultatu 9:9 zaigrale mnogo bolje na mreži, stigle do vođstva od 14:11, ali su do trijumfa stigle tek nakon što su iskoristile petu meč loptu.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Tijana Bošković sa 31 poenom, Aleksandra Uzelac je dodala 14, Katarina Lazović 12, a Maja Aleksić 11 poena.

Kod SAD se istakla Andrea Druvs sa 16 poena, a još njih pet je bilo dvocifreno – Čiaka Ogbogu (14), Ejveri Skiner (13), Džordan Tompson i Ketrin Plamer (11), odnosno Halej Vašington (10).

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari