Odbojkaši Srbije doživeli poraz od Slovenije, protiv Kanade za plasman u četvrtfinale 1Foto: EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI

Odbojkaši Srbije doživeli su i drugi poraz na olimpijskom turniru, jer su u duelu 2. kola Grupe A izgubili od Slovenije sa 3:0 (25:21, 25:19, 25:19).

Ovo je bila peta uzastopna pobeda Slovenije u međusobnim duelima dve selekcije.

Iako je i u prvom meču turnira ekipa Igora Kolakovića doživela poraz od Francuske (3:2), eventualnim trijumfom u poslednjem kolu protiv Kanade, koje je na programu u subotu 4. avgusta (21.00) mogla bi da izbori plasman u četvrtfinale.

Iako je Slovenija relativno lako osvojila prvi set, prelomni trenutak susreta dogodio se u drugom setu, kada je kod vođstva „orlova“ od 15:12 protivnik napravio seriju od 9-0 i nedugo zatim stigao do vođstva od 2:0.

Čini se da je to uticalo i na dešavanja u poslednjem periodu, u kojem su Slovenci zaigrali sa mnogo više samopouzdanja, pa su mirno sačekali da prvi put steknu tri poena prednosti (18:15) i potom rutinski privedu meč kraju.

U ekipi Srbije najefikasniji bio je Marko Ivović sa deset poena, Miran Kujundžić je dodao sedam, a Petar Krsmanović šest.

Kod Slovenacađ Tonček Štern je zabeležio 25 poena uz realizaciju napada od 64 odsto (34-22), Klemen Čebulj je dodao 12, a Tine Urnaut devet poena.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari