Srpske odbojkašice startovale pobedom: Francuskinje za zagrevanje 1Foto: EPA-EFE/Darek Delmanowicz

Odbojkašice Srbije pobedile su selekciju Francuske sa 3:0 (25:17, 25:17, 25:22) u svom prvom meču na olimpijskom turniru u Parizu.

U duelu ekipa koje se nalaze u Grupi A, već posle nekoliko poena bilo je očigledno da je razlika u kvalitetu velika i da će igračice selektora Đovanija Gvidetija lako i ubedljivo doći do trijumfa.

U prvom meču u grupi Kineskinje su bile bolje od SAD rezultatom 3:2 (25:20, 25:19, 17:25, 20:25, 15:13).

Aktualne šampionke sveta, koje su na prethodnim Igrama u Tokiju osvojile bronzanu medalju, u sledećem susretu sastaju se sa Amerikankama, a taj meč je na programu u sredu 31. jula (17.00), dok u poslednjem meču grupne faze u nedelju 4. avgusta (17.00) igraju protiv Kine.

Meč sa Francuskom podsećao je na pripremnu utakmicu za odbojkašice Srbije, a u startnoj postavi našle su se i tinejdžerke Aleksandra Uzelac i Hena Kurtagić.

Tokom sva tri seta imale su uspone i padove, ali bi u finišu sjajnom igrom na mreži ispravljale greške u napadu i tako stizale do nedostižnog vođstva.

Francuskinje su uspevale da održavaju rezultatsku ravnotežu, međutim, serijama blokova srpske odbojkašice bi u odlučujućim trenucima pravile veliku razliku i osvajale poene u serijama.

Takođe, selektor Gvideti je koristio i gootovo sve odbojkašice sa klupe, isprobavao taktičke varijante i razigravao celu ekipu.

U selekciji Srbije Tijana Bošković je osvojila 14 poena, uz procenat napada od 35 % (34-12), Aleksandra Uzelac je upisala 12 poena (napad 19-9), a Bianka Buša 10 (13-8, 23 prijema, bez greške).

Maja Aleksić je osvojila deset poena, od čega četiri iz bloka, a Hena Kurtagić devet poena, od kojih pet iz blokova.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari