Odbojkašice Srbije eliminisane u četvrtfinalu olimpijskog turnira posle ubedljivog poraza od Italije 1Foto: Beta/(AP Photo/Dolores Ochoa

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije eliminisana je sa Olimpijskih igara, jer je u utakmici četvrtfinala izgubila od Italije rezultatom 3:0 (26:24, 25:20, 25:20).

Ekipa Đovanija Gvidetija, koja je na Igrama pre tri godine u Tokiju osvojila bronzanu medalju, prikazala je dobru partiju samo u prvom periodu, da bi u preostala dva Italijanke ubedljivo osvajale setove i stigle do trijumfa.

Srbija je imala veliku priliku da osvoji prvi set, vodila sa 21:19, ali zahvaljujući čudnim odlukama selektora Gvidetija i dobroj igri Italijanki, rivalke su došle do vođstva.

Čini se da je od tog trenutka padalo samopouzdanje ekipđ, a Gvideti brojnim izmenama nije uspevao da promeni tok susreta, pa je Italija u preostala dva seta rano stizala do velike prednosti i, na kraju, neočekivano ubedljive pobede..

Jedina dvocifrena u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa 19 poena, pratile su je Buša sa osam, Uzelac sa sedam, Lozo sa pet, Aleksić sa četiri, Ognjenović sa tri, odnosno Stevanović i Popović sa po jednim poenom.

Na drugoj strani, prednjačile su Egonu sa 19, Boseti sa sedam, Danesi i Sila sa po šest.

Ovaj duel odigran je na 40. rođendan Maje Ognjenović, ali tehničarka srpske reprezentacije, kojoj je ovo bio 327 nastup za nacionalni tim, nije dobila poklon i ulazak u polufinale olimpijskog turnira.

Ovo je prvo veliko takmičenje od 2015. na kojem odbojkašice Srbije nisu došle do polufinala.

U polufinalu olimpijskog turnira sastaju se Italija – Turska i SAD – Brazil.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari