Odbojkašice Srbije otputovale u Pariz na Olimpijske igre: "Znamo da smo spremne, i fizički i psihički" 1Foto: Olimpijski komitet Srbije/Ivica Veselinov

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije jutarnjim letom sa beogradskog aerodroma ,,Nikola Tesla“ otputovala je u Pariz na Olimpijske igre, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine naše odbojkašice osvojile su srebrnu medalju, dok su na Igrama u Tokiju 2021. godine osvojile bronzano odličje. Odbojkašice Tima Srbija u Pariz putuju i kao aktuelne evropske vicešampionke i svetske šampionke, podseća OKS.

Reprezentaciju Srbije na Igrama u Parizu predvodiće selektor Đovani Gvideti, koji je istakao da je veoma zadovoljan sa pripremama koje je odradio sa timom, i da su svakom smislu spremni za olimpijski turnir, i mentalno i fizički.

„Uspeli smo da organizujemo i trening utakmice koje su bile važan deo kreiranja forme. I sada mogu da kažem, da imamo tu formu koju smo želeli. Isto tako, mi znamo koji je naš cilj, i zašto idemo u Pariz, ali i sa druge strane biće veoma zahtevan turnir“, rekao je Gvideti pred polazak u Pariz.

Kapitenu ženske odbojkaše reprezentacije Maji Ognjenović ovo će biti peti put da se takmiči na Olimpijskim igrama, a u Parizu će nositi i zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara.

Kako je istakla, odbojkašice sa nestrpljenjem čekaju početak takmičenja u Parizu.

„Cele pripreme smo odradile na veoma dobar način, i nakon mnogo godina dugih priprema, ove nisu bile toliko duge, ali znamo da smo spremne, i fizički i psihički. Sa velikim nestrpljenjem čekamo na ulazak u olimpijsko selo, ali i na početak takmičenja. Svi znate naše ciljeve i ambcije, a mi se nadamo da ćemo ih ispuniti”, rekla je Ognjenović.

Govoreći o časti koja joj je pripala da sa vaterpolistom Dušanom Mandićem nosi zastavu na otvaranju Olimpijskih igara, istakla je da će sa ponosom nositi zastavu naše zemlje.

,,Tek očekujem erupciju emocija, posebno za taj 26. jul i sa velikim nestrpljenjem očekujem taj dan”, izjavila je Maja Ognjenović

Odbojkašica Tijana Bošković, koja će u dresu reprezentacije nastupati treći put na Igrama, a do sada je sa timom osvojila srebrnu medalju u Riju 2016. godine, kao i bronzanu u Tokiju 2021. godine, takođe smatra da je ekipa spremna.

,,Jako smo uzbuđeni, čast nam je i veliki ponos što imamo priliku opet da predstavljamo našu zemlju i naš tim na najvećem sportskom planetarnom događaju. Pripreme smo kvalitetno iskoristili, došli smo do našeg nivoa igre. Prijateljske utakmice koje smo imale su bile jako značajne kako bismo izgradile formu, i bile što bolje uigrane. Sigurna sam da u Pariz idemo spremni, mogu da obećam je da ćemo kao i do sada ponosno predstavljati našu zemlju”, rekla je Bošković.

Selektor Srbije Đovani Gvideti za odbojkaški turnir u Parizu odabrao je sledeći sastav: Maja Ognjenović, Bojana Drča, Tijana Bošković, Silvija Popović, Jovana Stevanović, Maja Aleksić, Hena Kurtagić, Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Bojana Milenković i Aleksandra Uzelac, dok će rezervni igrač biti Mina Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari